in

Un seminar altfel pentru studenții din cadrul Facultății de Drept

La data de 28 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de reprezentanți de la Direcția Generală Anticorupție, au fost gazdele unui seminar organizat pentru studenții din cadrul Universității ”Valahia” din Târgoviște – Facultatea de Drept și Științe Administrative.
În prima parte a activității, reprezentanții din cadrul Direcției Generale Anticorupție au prezentat studenților exemple elocvente referitoare la faptele de corupție și le-au oferit sfaturi pentru a adopta în viitoarea profesie o conduită integră.
Activitatea a continuat cu informarea tinerilor de către polițiști cu privire la legislația în vigoare, fiindu-le prezentate atribuțiile autorităților publice, dar și reglementări referitoare la problematica drepturilor omului, managementul relațiilor interetnice sau modalități pentru rezolvarea unor conflicte.
De asemenea, un tehnician criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a discutat cu studenții despre desfășurarea unei investigații, modalitatea de colectare a probelor și de analiză a acestora. Tinerii au participat cu interes la o activitate de cercetare la fața locului prin simularea unui câmp infracțional al unei fapte de tâlhărie.
Viitorii avocați, notari, juriști sau judecători s-au putut familiariza astfel cu noțiuni din domeniu și și-au consolidat cunoștințele dobândite.
Activitatea a fost organizată în cadrul colaborării cu Facultatea de Drept și Științe Administrative, partener în cadrul Proiectului de prevenire a delincventei juvenile si a victimizării minorilor ”Atenție! E vița ta!”, ediția a XII-a.

Ce părere ai?

Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Clarificări ITM DÂMBOVIȚA în privința mini vacanței de Paște

Un barbat a fost prins baut la volan in Racari