in

Ședință cu scântei pentru bursele elevilor, la Cobia

Lipsa acută a banilor pentru susținerea învățământului este o problemă cunoscută și din câte se pare,  fără o rezolvare prea echitabilă pentru elevi .

Ședința de Consiliu Local, care a avut loc astăzi la Cobia, a adus în discuție și oferirea burselor sociale și a celor de studii.

Consilierul Pro România, Claudiu Bidică, a susținut oferirea unor sume pentru bursele de studiu într – un cuantum care să depășească totuși suma minimă stipulată de lege, aceea de 100 de lei. Colegii de la PSD l-au susținut în demersul său, și au deschis propunerile pentru găsirea unei variante care să fie mulțumitoare pentru elevii din comună. Întrucât numărul de elevi propuși pentru bursele  de merit era cam mare, în sprijinul argumentării sale, Claudiu a venit și cu articolul de lege care prevede posibilitatea ca numărul elevilor care primesc aceste burse sa fie stabilit prin hotărâre de consiliu local. Tot el a fost cel care a ridicat un semn de întrebare asupra numărului de elevi bursieri, ale căror note nu se reflectă și în gradul de promovabilitate la nivel de comună. Întrucât 4 dintre elevii propuși pentru bursa de merit erau și pe lista cu burse sociale, consiliera locală din partea PNL a făcut o propunere care a șocat întreaga asistență : elevii care se regăsesc pe ambele liste, să rămână cu o singură bursă, cea mai mare. Necunoașterea legii a fost degrabă sancționată de participanții care i-au atras atenția că bursele sociale sunt garantate de către stat, iar interferența în acordarea acestora este una cu iz penal.

În cele din urmă s-a stabilit cuantumul burselor după cum urmează :

-bursele sociale 100lei

-burse de merit pentru elevii cu medii între 9,50 si 9,99, suma de 150 lei

-burse de merit pentru elevii cu media 10, suma de 300lei.

La rubrica Diverse, s-a adus în discuție și construirea unui totem luminos pe drumul comunal 112 Bumbuia-Blidari, la intrarea în satul Blidari, lucru inutil pe o intrare secundară în localitate, și de asemenea, la cererea preotului inițiator, s-a discutat despre cum s-a votat respingerea inițiativei cetățenești de acordare a sumei de 50000lei pentru o casă parohială.

Ce părere ai?

Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

VIDEO – Un nou proiect de dezvoltare pentru Dâmbovița: centura ocolitoare din zona de nord a județului nostru

Corbii Mari – Conducea un moped neîmatriculat şi fără permis