in

Gura Foii produce mai multă energie decât consumă

Dovedind inițiativă acolo unde găsise doar probleme, tânărul primar al comunei Gura Foii, Radu Nicolae Georgescu a transformat în scurt timp comuna într-una model pentru județul Dâmboviţa, devenind prima comună din județ care produce mai multă energie decât consumă.

„Astăzi am semnat contractul de PROSUMATOR pentru Primăria Gura Foii, devenind prima Primărie din județ care injectează energie verde in rețeaua națională de distribuție a energiei. În 2019 am instalat un sistem de panouri fotovoltaice de 20 kw putere, iar de anul acesta instalam si o pompa de căldură pentru a reduce consumul enorm de lemne. În zilele cu soare producem 130 kw pe zi, consumam undeva la 30 și restul îl injectam în rețea și primim bani pentru fiecare kw injectat, reducând astfel facturile de la iluminatul public.”, este anunțul făcut pe pagina personală de socializare a primarului care nu s-a lăsat bătut atunci când nu a găsit finanțare de la guvern  pentru proiectele sale și a decis să abordeze totul cu mult profesionalism și atitudine proactivă.

Prin investițiile făcute în ultimul timp, edilul a dat dovadă că nu gândește doar de la un mandat la altul, ci strategic și ecologic, făcând economii pentru întreaga localitate și aducând tehnologii care vor fi în sprijinul populației zeci de ani.

Ce părere ai?

Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Unitățile școlare din Dâmbovița fără aviz ISU

Anunț de angajare TÂRGOVIȘTE