in

BUGETUL A FOST VOTAT LA COBIA! Ce s-a petrecut în ședința de Consiliu Local

După ce în comisiile de ieri, unde a fost dezbătută fiecare alocare din buget, consilierii au votat PENTRU, asta însemnând ca au fost de acord, azi se trezește în ședință unul că se abține. De ce? Ei, aș! Să salveze aparențele în fața lumii și să pară că face opoziție activă, bașca faptul că trebuie să urmezi cumva directivele șefului care tocmai s-a abținut înaintea ta. Cum zicea Arghezi lui Gheorghiu Dej „Ce facem tovarășe, una spunem și alta fumăm?”, sau cum se manifestă disonanța cognitivă la consilierii opoziției. Noroc că i s-a atras atenția + bătaie de obraz în semn de rușinică pentru gestul de fofilare cetățenească.
Altă bombă bugetară ( aruncată mai mult ca un reproș decât ca propunere în sine) propusă de un alt tânăr consilier o constituie desființarea postului de bibliotecar comunal și ATENȚIE, înființarea de bibliotecar școlar la fiecare din cele două școli din comună. Cum ar veni, comuna cheltuie bani prea mulți cu un bibliotecar, așa că îl scoatem pe tușă și facem alte două posturi, care în final costă mai mult decât primul post. Știu, e absurd, dar așa se gândește mai nou. Mă astept ca în viitor, tânărul (fost candidat la primărie) să ne propună chiar stoparea achizițiilor de cărți, că tinerii umblă mai mult cu telefoane dual sim, iar arderea cărților în public să constituie obligativitate cetățenească pentru „fanii mei”. Oricum, de apreciat faptul că și-a cerut scuze la finalul ședinței pentru propunerea nefericită legată de postul de bibliotecar.
S-a adus în discuție și instalarea unor limitatoare de viteză în satul Blidari, motivând citez din memorie „lu’ cumnată-mea era să-i spargă oglinda la mașină când a trecut unul cu viteză”. Deci, în Blidari o sa aveți oglinzile în siguranță.
Înființarea unei parcări de tiruri a fost aruncată în discuție, însă când a auzit ca e vorba să vină cu propunere scrisă de hotărâre +loc de înființare a parcării +sume prevazute pentru construirea ei, autorul a făcut bâltâbâc pană la finalul ședinței.
O propunere venită pe filieră de „inițiativă cetățenească” a fost prezentată de un preot care a cerut, nici mai mult nici mai puțin de 50.000 lei pentru o casă parohială. Consilierii au explicat elegant că bugetul nu permite decât alocarea unei sume de 5.000lei, iar o casă parohială (deși preotul are domiciliul în Cobia) ar crea un precedent păgubos pentru localitatea care are nu mai puțin de 5 parohii, iar construirea unei case parohiale în condițiile în care parohia nu are măcar o capelă unde să poată fi lăsat trupul neînsuflețit peste noapte (asa cum prevăd normele europene) constituie nici mai mult nici mai puțin decât un moft. Drept urmare, preotul a refuzat categoric suma de 5.000lei, caz unic de refuz al ajutorului creștin în ortodoxia românească.
Una peste alta, bugetul a trecut, din fericire pentru cetățenii care așteaptă investiții, însă din păcate pentru popă, casa de jumătate de miliard va trebui să aștepte un alt an bugetar, 2021 găsind satul Cobiuta tot cu aceeași alcătuire arhitecturală.

P. S. Popa a cerut lista de consilieri care nu au votat „inițiativa cetățenească de casă parohială ” și ma îndoiesc ca vrea sa le mulțumească. Un consilier deja rămăsese fără semnal la unul din cele două telefoane mobile, și asta înainte sa se ajungă la jumătatea ședinței

Ce părere ai?

Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

FOTO: Marius Tudor

Chindia s-a impus în fața „lanternei roșii” Poli Iași, scor 2-0.

Rețea de diplome false, destructurată de polițiștii dâmbovițeni