in

Biserica monument istoric din Butoiu de Sus, va fi reabilitată

Ambulanța pentru Monumente este un proiect inițiat în 2016 de către Asociația Monumentum și dezvoltat de către o serie de organizații existente sau nou create din domeniul patrimoniului cu activitate independentă în mai multe regiuni ale României.

Vestea bună o reprezintă interesul pentru renovarea și salvarea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Butoiu de Sus, care datează din 1855.

Iată anunțul făcut pe pagina de socializare a proiectului:

„Comunitatea din Butoiu de Sus „a spart gheața” în Muntenia. La inițiativa și prin efortul părintelui Ștefan Nica, sunt primii care au apelat la noi și s-au mobilizat exemplar să contribuie la salvarea singurului monument istoric din sat și totodată a unui loc de suflet pentru mulți dintre ei – vechea biserică din lemn, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Întreaga comunitate a participat la strângerea de fonduri pentru achiziționarea șindrilei din stejar necesare refacerii învelitorii, iar Primăria Hulubești ne-a pus la dispoziție pentru cazarea meșterilor și voluntarilor grădinița din sat, în colaborare cu Directorul acesteia. Sătenii se vor implica, totodată, și în asigurarea meselor echipei de intervenție pe durata lucrărilor.

Ne puteți sprijini cu donații pentru acoperirea cheltuielilor acestei intervenții în contul Asociației Atelierul de Patrimoniu, IBAN: RO13BTRLRONCRT0559308601, Cod SWIFT: BTRLRO22, cu mențiunea „Butoiu de Sus”.

Ce părere ai?

Comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Se caută inginer pentru sistemul de gospodărire a apelor Târgoviște

Prinși la jocuri de noroc ilegale, săltați de polițiști